Ravsmykker

Her finder du et udvalg af smukke og unikke ravsmykker til kvinder, mænd & børn. Smykkerne er importeret direkte fra de baltiske lande.Rav stammer fra enorme skovområder i Baltikum, der for 55-35 millioner år siden blev spredt ud over store dele af det nuværende Nordeuropa. Rav er hærdet harpiks, som nogle træsorter – primært fyrretræer - har svedt ud. I dag findes de største forekomster af rav og langs de baltiske landes Østersøkyst og langs vestkysten af Jylland.

Alt rav vi finder i Danmark er Baltisk rav. Der findes mange forskellige varianter af baltisk rav. Påvirkning fra miljøet gør at ravet ikke kun er begrænset til at være den lyse cognacfarvede lette sten som mange kender den for. De individuelle rav varianter har sine egne særlige kendetegn og er smukke, skønne og udtryksfulde på hver sin unikke måde.

Det er ikke tilfældigt at de baltiske lande især er kendt for deres dygtige håndværk i fremstilling af ravsmykker. Rav der er titusindvis af millioner år, er elsket for sin unikke skønhed og formdannelse, men dygtige designere gør det nutidigt og elegant.

JSC GINTARO PASAULIS er et af de største smykkefirmaer i Europa og blev grundlagt i 2001 i Litauen. I 2003 blev produktionen belønnet med ”Golden Europe Award for Quality” i Paris. Produktion mærket med dette mærke er almindeligt kendt i mange lande. Virksomheden har et kvalificeret og erfaren team. Ravsmykkerne er af særlig høj kvalitet og produceres af deres bedste juvelerer.

Vi er stolte af at kunne præsentere disse smukke og unikke smykker i HelseHuset Nakskov.

Vedligehold af ravsmykker

Rav er et naturmateriale og derfor anbefales det at smykkerne ikke kommer i kontakt med kemikalier af enhver slags. Undgå også at udsætte rav for parfume og cremer. Sollys og ilt kan på sigt gøre rav mat i overfladen.

Rav kræver som udgangspunkt ikke særlig pleje, men vær opmærksom på at rav er et blødere materiale end andre smykkesten.

Rav kan pudses med en ren bomuldsklud, hvis det har mistet noget af sin glans. Ravsmykker som har været højglanspolerede fra start kan poleres med et par dråber brasso til kobber eller messing.