Vitaminer & mineraler

Viser alle 20 resultater

I denne kategori finder du vores store udvalg af vitaminer og mineraler. Vi har delt alt ind i relevante kategorier, så du nemt kan finde det tilskud du leder efter.


Næsten al den mad vi spiser indeholder vitaminer og mineraler, men i varierende mængde. Kroppen har brug for alle vitaminer og mineraler for at kunne fungere og præstere optimalt. De forskellige mineraler og vitaminer bidrager på hver deres måde til en eller flere af kroppens funktioner. Derfor er de alle vigtige for vores sundhed.

Vitaminer kan deles op ti fedtopløselige og vandopløselige. Den primære forskel er at et evt. overskud af vandopløselige vitaminer udskilles gennem urinen. De fedtopløselige vitaminer lagres imidlertid i kroppen og bruges over tid - når kroppen har behov for det. Pga. denne forskel er det nærmest umuligt at overdosere de vandopløselige vitaminer, mens det oftere sker at vi får for mange af de fedtopløselige vitaminer.

De vandopløselige vitaminer er: Alle B-vitaminer og C-vitamin. De fedtopløselige vitaminer er: A, D, E og K-vitamin.

Både vitaminer og mineraler bidrager til rigtig mange livsvigtige funktioner i kroppen. Et af de vitaminer det kan være svært at få nok af i Danmark er D-vitamin, hvorfor Fødevarestyrelsen og Sundhedsstyrelsen anbefaler følgende.

10 µg D-vitaminer dagligt anbefales til:

Børn under 0-4 år, gravide, børn og voksne med mørk hud, børn og voksne som bærer tildækkende beklædning om sommeren, personer, som ikke kommer udendørs dagligt eller undgår sollys.

20 µg D-vitaminer dagligt, kombineret med 800-1000 mg calcium anbefales til:

Personer over 70 år, plejehjemsbeboere, personer i øget risiko for knogleskørhed uanset alder.