Kropspleje

Vores hud har en vigtig barriere-funktion, derfor er det vigtigt at pleje og vedligeholde sin hud. Her finder du kropspleje produkter til alle behov og hudtyper.


Når vi vasker vores hud, mister huden naturlige fedtstoffer som er med til at vedligeholde hudens barriere-funktion. Derfor kan det være en god idé at vaske sin hud med milde sæber og kun når der er behov for det. For at blødgøre huden og genetablere fedtstoffer, kan man smøre huden ind i en fugtgivende creme - gerne efter bad og inden huden er helt tør. Fordelen ved at smøre creme ind i fugtig hud er at fugten forsegles i huden og creme er ofte og nemmere at smøre ud.

Der findes mange forskellige typer creme til kroppen. Vælg den der passer til dit behov og din hudtype. Hvis du har tendens til udtørring af huden, så gå efter en creme med et højt indhold af fedt. Decideret hård hud, kan kræve cremer som er særligt egnet til formålet.

For at passe ekstra godt på huden er det også vigtigt at huske solcreme, for at beskytte imod de skadelige UV stråler.

Hvis du har arbejde som kræver hyppig håndvask, kan du risikere at udvikle tørhed eller eksem. Derfor er det vigtigt at smøre hænderne ind i en god creme efter håndvask.